Kalendari historik, 18 shtator

18 Shtatori është dita e 261-të e kalendarit gregorian (dita e 262-t në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 104 ditë.

Ngjarje

1502 – Christopher Columbus zbriti në Kosta Rikë në udhëtimin e tij të katërt dhe të fundit.
1809 – U hap Royal Opera House në Londër.
1837 – U themelua kompania Tiffany and Co. nga Charles Lewis Tiffany dhe John B. Young në Nju Jork Siti, Nju Jork.
1851 – Filloi botimi i gazetës The New-York Daily Times, e cila më vonë do të bëhet The New York Times.
1882 – U hap Pacific Stock Exchange.
1919 – Holanda u dha grave të drejtën e votimit.
1997 – Votuesit e Uellsit në referendumin e mbajtur votuan 50,3 % “PËR” autonominë e Uellsit.
2004 – Fordi i vuri në shitje Jaguar Racing dhe Cosworth.

Lindje

1905 – Greta Garbo, aktore suedeze
1965 – Vadin Asani nje nder themeluesit te OEVP e Republikën e Maqedonisë

Vdekje

1180 – Luigji i VII Francez, mbret francez

 

Pin It