Kinë: Ura më e gjatë në botë prej xhami

Ura më e gjatë në botë prej xhami ndodhet  në zonën piktoreske të Hongyagut, në provincën veriore të kinës, Hebei.
Kjo urë ofron pamje magjepsëse të maleve përreth, ujëvarave natyrore, qyteteve antike, të cilat njerëzit mund t’i shohin nga një lartësi prej 218 metrash në qiell.

Vetë vizitorët thonë se gjithçka është shumë impresionuese dhe se nuk pendohen përse kanë udhëtuar aq shumë në këmbë për të parë urën e rrallë që qëndron sipas tyre në majën e botës.

Ura prej xhami është projektuar të mbajë deri në 3 mijë persona. Për të garantuar sigurinë e turistëve, pranohen vetëm 600 në radhë. Mbi një mijë pllaka xhami katër centimetra të trasha janë shtruar në urën 488 metra të gjatë, që sipas përllogaritjeve të inxhinierëve, mund ti rezistojë erës së fortë apo edhe një tërmeti gjashtë ballësh.

лªÉçÕÕƬ£¬Õżҽ磬2016Äê8ÔÂ20ÈÕ
Õżҽç´óÏ¿¹È²£Á§ÇÅÊÔÔËÐÐ
8ÔÂ20ÈÕ£¬ÓοÍÔÚÊÔÔËÐеÄÕżҽç´óÏ¿¹È²£Á§ÇÅÉÏÓÎÀÀ¡£
µ±ÈÕ£¬¾­¹ýÏà¹Ø²¿ÃÅÑéÊÕͨ¹ý£¬Õżҽç´óÏ¿¹È²£Á§ÇÅÕýʽͶÈëÊÔÔËÐС£Õżҽç´óÏ¿¹È²£Á§ÇÅÇÅÃæÓÉ99¿éȫ͸Ã÷²£Á§ÆÌÉ裬Զ¿´²£Á§Çű¡Èç²õÒí£¬¡°ÒþÐΡ±ÓÚɽˮÌì¼ÊÖ®ÖУ¬ÇÅÃæ×ܳ¤430Ãס¢¿í6Ã×£¬¾à¹Èµ×Ïà¶Ô¸ß¶ÈÔ¼300Ã×£¬ÓοÍ×ßÔÚÇÅÉϾͿÉÒÔÇå³þµØ¿´µ½½ÅϵÄÐüÑÂÇͱڣ¬ºÃËÆÐÐÔÚ¿ÕÖУ¬·Ç³£´Ì¼¤¡£ÊÔÔËÐÐÆڼ䣬¾°Çø½«²ÉÈ¡ÌáÇ°Ò»ÌìÔ¤Ô¼ÖÆ£¬²¢¶ÔÓοÍÈËÊý½øÐÐÏÞÖÆ£¬¾°Çø½Ó´ýÈËÊýÿÌìÏÞ1ÍòÈË£¬ÆäÖв£Á§ÇÅÿÌìÏÞ8000ÈË¡£
лªÉç¼ÇÕß ÁúºëÌÎ Éã

Pin It