…”kur flet zemra, dëgjon gjithë universi”/ Thënie nga Yunus Emre

“Njerëzit e vegjël kërkojnë ekuilibër, ndërsa njerëzit e mëdhenj kërkojnë vetveten”

 

“Kur flet gjuha, vetëm veshi e dëgjon, ndërsa kur flet zemra, dëgjon gjithë universi!”

 

“Më duket e bukur çdo gjë që vjen prej Teje

qoftë një gjemb, a gonxhe trëndafili,

qoftë jeta, apo edhe qefini.

E bukur e mira, e bukur dhe sprova…”

Yunus Emre

Pin It