Liverpuli krijon korsinë e shpejtësisë për këmbësorët

Të gjithë besoj kemi dëgjuar për korsinë e shpejtë të makinave. Por ndoshta asnjehërë nuk ju ka shkuar në mendje për korsi të shpejtë për këmbësorët.

Në fakt nuk na ka shkuar ne në mendje, por britanikëve po. Për herë të parë në Liverpul, është krijuar korsia e shpejtë për këmbësorët. Vendimi u mor pas hulumtimeve që dolën në përfundim se 47% britanikëve e cilësojnë ecjen e ngadaltë si gjënë më të bezdisshme. Hapja e kësaj rrugë do të mundësojë që përdoruesit e saj të shpejtojnë përmes turmave, ndërkohë që do të kërkojnë në qendrën tregtare 3-katëshe të “Liverpool One”. Hulumtimi, i kryer nga Argos, zbuloi gjithashtu se blerësit e urrenin shtyrjen përmes turmave, njerëzit që bisedonin në mes të rrugës dhe pushtuesit e trotuareve.

Pin It