“Momenti i ndërgjegjësimit”, edukim përmes jogës e praktikave të vetë-kujdesjes

child-education

Studime të shumta dalin të gjitha në të njëjtin përfundin , atë  se dënimet verbale dhe fizike nuk funksionojnë, – madje shkaktojnë akoma më shumë probleme në sjellje.

Ekziston një mënyrë më e mirë – dhe një organizatë me bazë në Baltimore mendon se ka gjetur përgjigjen: fuqizon komunitetet dhe shkollat përmes jogës, ndërgjegjësimit dhe praktikave të vetë-kujdesjes.

Shkolla fillore Robert W.Coleman në bashkëpuinim me organizatën lokale jofitimprurëse Holistic Life Faundation, nuk ka një dhomë dënimi apo politikë aktive për dënimin e fëmijëve të pabindur, por ka krijuar dhomën e “momentit të ndërgjegjësimit”, ku nxënësit inkorajohen të marrin pjesë në praktika frymëmarrjeje ose meditimi për tu qetësuar dhe ripërqëndruar.

Atyre i jepet gjithashtu mundësia të flasin për atë që ndodhi me ndihmës specialë të trajnuar.

Dhoma e Momentit të Ndërgjegjësimit ka ndihmuar në uljen e numrit të përjashtimeve – me ekzaktësisht zero në 2015, dhe asnjë këtë vit. Pë rreth tre vite program Holistic Me ofron klasa për joga dhe ndërgjegjësim për fëmijët parashkollor deri në klasën e pestë.

Pin It