“Moving Museums” vjen në Muzeun Kombëtar në Tiranë

“Moving Museums” nga British Council erdhi si aktivitet dhe trajnim edhe në Muzeun Historik Kombëtar. Takimi i profesionistëve të muzeumeve nga Ballkani Perëndimor, këtë herë mbërriti në kryeqytetin e Shqipërisë, dhe në këtë mënyrë Muzeu Kombëtar vazhdon të mbetet një pikë referimi për aktivitete të përmasave ndërkombëtare.

“Jemi të kënaqur dhe për më tepër të nderuar, që këtë herë u zgjodh jo vetëm Shqipëria por pikërisht Muzeu Historik Kombëtar me qëllim që të zhvillohet takimi i “Moving Museums” me ekspertët e muzeologjisë, gjë që do të thellojë bashkëpunimin mes tyre”, tha mes të tjerash në fjalën e tij përshëndetëse, drejtori Dorian Koçi.

Gjithashtu ai përmendi se trashëgimia kulturore është një nga 7-të prioritetet që Bashkimi Europian i ka kushtuar rëndësi. “Ndaj edhe ne jemi përkrahës të këtyre zhvillimeve kulturore në rajon”, u shpreh më tej drejtori Koçi.

Në trajnimin e organizuar nga “British Council”, Muzeu Historik Kombëtar përfaqësohej nga Dorian Koçi, Eleva Demollari dhe Blerina Braho. E hëna e 3 prillit përkoi dhe me fazën e fundit të trajnimit dy ditor ‘Moving Museums’, i cili u zhvillua në sallën “Shpataraku” të Muzeut Historik Kombëtar.


Sipas organizatorëve, qëllimi i këtij projekti është ndërtimi i kapaciteteve ndërmjet profesionistëve të muzeumeve nga Ballkani Perëndimor, duke i ofruar atyre mundësinë për të eksploruar një rol më të gjerë që muzeumet mund të luajnë në shoqërinë bashkëkohore./ATA/

Pin It