Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur Umberto Eco

“Balkan ima užasan problem sa društvenim sjećanjem, jer se tamo desilo tako puno revolucija – više nego u Italiji, na primjer, ili u Francuskoj. Ne mogu vam pomoći”, rekao je dobitnik Nobelove nagrade za književnost Umberto Eco odgovarajući  na pitanja dopisnika AA u New Yorku. (Cem Özdel - Anadolu Ajansı)

Bota humbet një nga shkrimtarët dhe filozofët më të rëndësishëm bashkëkohorë. Umberto Eco, semiotikan, profesor universitar dhe ekspert i medies, i njohur për lexuesin ndërkombëtar me romanin “Emri i trëndafilit”, është ndarë nga jeta mbrëmjen e djeshme në moshën 84-vjeçare.

Umberto Eco ishte një nga filozofët, kritikët letrarë dhe novelistët më të shquar të kulturës italiane dhe ndërkombëtare. Librat e tij janë të përkthyer në shumë gjuhë të huaja.

Eco ishte gjithashtu president i Universitetit të Bolonjës dhe person nderi në Universitetin e Oksfordit. Ai ka shkruar tekste akademike, libra për fëmije dhe shumë ese.

 

 

Pin It