Ndaloni gjakderdhjen me këtë erzë…

 

Speci i kuq pluhur është prej erëzave më të njohura dhe më të konsumuara në kultura të ndryshme. Përveç shijes dhe dobive të ndryshme speci i kuq pluhur ka një cilësi tjetër shumë të dobishme.

Vendosja e specit të kuq pluhur direkt në plagë të hapur, ndalon gjakderdhjen. Speci i kuq pluhur mund të ndalojë gjakderdhjen në më pak se një minutë në shumicën e rrethanave. Kjo erzë ul presionin e gjakut, duke rivendosur ekuilibrat. Në kohën kur në lëkurë është hapur një plagë, pikërisht në këtë zonë është dhe përqëndrimi më i lartë i gjakut. Kur ju mbuloni plagën me spec të kuq pluhur, gjaku do të mpikset shpejt dhe presioni do të barazohet.
Gjaku do të mpikset më lehtë dhe spec i kuq pluhur do të parandalojë gjithashtu infeksionet që janë të zakonshme tek plagët e lehta, kjo për shkak të përbërësve antibakteriale.

Pin It