Pema e Jetës

Paqe!
Me artin e amshueshëm të ekzistencës jam shfaqur, ja ku jam
Qiellit i jam drejtuar se rrënjët thellë në Tokë i kam
Pranvera më ka lulëzuar e të bukur më ka bërë
E sheh sa shumë degë kam dhe prapë jam një i tërë?
Vera më ka gjelbëruar dhe s’më ka lënë pa atë hir bukurie
Edhe kur mbetem pa fruta të paktën mund të bëj hije…

-Fatmir Muja

 

Pin It