“Qe pa fe atdheu nuk mbahet. Si thoni prej mishit që s’ndahet…” / Hafiz Ali Korça

“Qe pa fe atdheu nuk mbahet.
Si thoni prej mishit që s’ndahet.
Si mëmëdhu që mbron fenë,
ashtu dhe feja atëdhenë.

Feja siguron moralin,
siguron nderin dhe mallin.
Por një komb kur e le fenë,
më s’ka dert as për atëdhenë.”

-Hafiz Ali Korça

Pin It