Përbërësit:
500 ml qumësht
150 gr sheqer
2 lugë gjelle sheqer pluhur
50 gr çokollatë të zezë
50 gr çokokrem
20 gr kakao pluhur
3 vezë
pak aromë vanilje
Përgatitja:
Si fillim duhet të gjejmë një enë inoksi për përgatitjen e akullores në mënyrë që të futet edhe në ngrirje në frigorifer. Marrim vezët dhe ndajmë të verdhat nga të bardhat. Këto të fundit i hedhim në një enë me 2 lugë sheqer pluhur. Të verdhat e vezëve i hedhim në një tenxhere ku shtojmë dhe sheqerin e kakaon pluhur. I përziejmë mirë dhe shtojmë ngadalë qumështin duke e përzier në mënyrë që të mos krijohen kokrriza. Shtojmë edhe aromën e vaniljes. Përziejmë mirë gjithë përbërësit.
Vendosim tenxheren në zjarr dhe e lemë derisa të fillojë të marrë valë. Fikim zjarrin dhe lemë masën e përgatitur të qetësohet.
Ndërkohë shkrijmë çokollatën. Kur të jetë shkrirë, shtojmë çokokremin. I bashkojmë mirë dhe i hedhim në tenxheren ku kemi përgatitur më parë masën me kakao. I përziejmë mirë së bashku.
Të bardhat e vezëve të cilat i bashkuam me sheqerin pluhur fillojmë ti rrahim duke futur enën. Në fillim përreth 1 minutë e më pas i rrahim normalisht.
Pasi i kemi rrahur, bashkojmë këto në tenxheren me masën e përgatitur më parë. I trazojmë mirë me ngadalë.
Masën e përgatitur e hedhim në enën e inoksit të ftohtë, të cilën e kemi vendosur paraprakisht në frigorifer.
Akullorja duhet të rrijë të paktën për 5 orë në ngrirje. Duhet të kujtohemi që çdo 45 minuta duhet të përziejmë akulloren në mënyrë që të thyejmë kristalet e akullit që krijohen në
sipërfaqe. Pasi ka kaluar kjo kohë, do të shohim se akullorja është gati për tu servirur. Hedhim akulloren nëpër kupa dhe e shërbejmë.
Ju bëftë mirë!
Burimi: ArtiGatimit.com