Përbërësit:
6 gota qumësht
1 gotë miell
1 gotë sheqer
1 lugë gjelle nisheste
1 lugë gjelle miell orizi
1 lugë gjelle vaj
1 vanilje
Për të lyer tepsinë
1 lugë gjelle gjalpë
3 lugë gjelle sheqer pluhur
Përgatitja:
Fillimisht në një tenxhere hedhim miellin në temperaturë mesatare rreth 3 minuta e skuqim duke e përzier vazhdimisht. Në tenxhere hedhim të gjithë përbërësit përveç vajit dhe vaniljes. E përziejmë për disa minuta derisa të vlojë. Masës i shtojmë vajin, vaniljen dhe i përziejmë në temperaturë të ultë. Tepsinë e lyejmë me vaj dhe sheqer pluhur. Më pas masën e hedhim në tepsi, dhe e pjekim në temperaturë të lartë. Pasi të jetë pjekur e vendosim në frigorifer ku preferohet të qëndrojë rreth 4 orë. Kur të jetë gati e vendosim në pjatë duke e kthyer mbrapsht. Ju bëftë mirë!