Përbërësit
- 1kg kocka vici ose pule
- 1 karrotë te madhe te qëruar dhe te prere
- 2 kërcej seleni te prere ne kubike
- 1 qepe mesatare te verdhe te prere ne copa te mëdha
- 2 gjethe te mëdha dafine
- 10 dege majdanozi te lëna te plota
- 8 kupa ujë
- Sipas dëshirës: 4-5 hudhra te shtypura, ½ lv kripe, ½ kupe salce domateje dhe çdo kërcell qe eliminoni ne kuzhine sit e lakrës se bardhe, te panxharit etj.
Përgatitja
- Vendosni zarzavatet dhe erëzat si dhe ingredientët sipas dëshirës qe keni zgjedhur ne një tenxhere dhe mbulojini me ujë te ftohte.
- Mbyllni tenxheren me kapak dhe vendoseni ne zjarr te ziej.
- Kur te vloje ulni temperaturën dhe lëreni 1,5 -2ore.
- Kur te ftohet, hidheni ne shishe me kapak te mbyllur dhe vendoseni ne frigorifer. Largoni zarzavatet qe kane mbetur.
PS: lëngun mund ta bëni edhe pa kocka, vetëm me perimet, por do te nevojiten gjysmën e kohës se zierjes.
Burimi: Blerinadiet.al