Bota sekrete e bibliotekave me pagesë

Reportazh Përpara se koleksionet e librave të hapeshin për publikun e gjerë dhe të administroheshin nga shteti në SHBA, ekzistonin bibliotekat me abonim, ku anëtarët duhet të paguanin shifra modeste ...

Biblioteka Këlliçi, një shtëllungë dijeje

Biblioteka Këlliçi apo Tabaku në Shkodër ishte e pasur sidomos në libra në gjuhët e Lindjes në fillim të shekullit të 19-të. 150 vjet më parë ajo kishte mbi 3000 libra të dijeve të ndryshme dhe shumë...