Unë jam Asgjëja…

Një ditë, i pari i vendit vendosi të shkojë të vizitojë një person që po punonte në arë. I pari i vendit ishte i veshur thjeshtë që të mos njihej. Shkoi te ara, përshëndetet me fshatarin dhe ulen së ...

Dhurata me çmimin më të lartë…

Një argjendar ishte ulur në tryezën e tij dhe shikonte i hutuar përmes xhamit të dyqanit rrugën. Një vajzë e vogël hyn në dyqan dhe mbështet hundën e saj mbi xhamin e banakut. Sytë e saj shndritën ku...

Milingona e zgjuar

Një ditë Profeti Sulejman e pyet milingonën për sasinë e ushqimit që ajo konsumonte brenda vitit. – “Unë gjatë një viti ha një kokërr gruri.”,  i thotë milingona. Për të vërtetuar se përgjigja që i d...

Sy që nuk e shohin të mirën…

Në një tregim simbolik, thuhet se një ditë, dielli nuk lindi në një qytet. Atë mëngjes si çdo ditë, bujqit dolën për të shkuar në ara, por errësira i gozhdoi. Fëmijët u ngritën të shkojnë në shkolla,...

Kaloni kohë me njerëzit, jo me pajisjet!

Kisha kaluar një orë në bankë me babain tim, sepse atij i duhej të transferonte disa para. Nuk munda të rezistoja dhe e pyeta : “Babi, pse nuk e aktivizojmë shërbimin bankar në internet?”...

Pickimi që nuk më ndryshon!

Një burrë duke ndenjur buzë një liqeni, sheh në ujë një akrep që po përpiqej të dilte prej ujit. Kështu ai vendos që ta ndihmojë duke i zgjatur gishtin akrepit, por ai ia pickon gishtin burrit. Ai ia...

Çmimi i dinjitetit…

Një grua pyeti një shitës vezësh: – Sa kushtojnë? Shitësi plak ju përgjigj: – 20 cent, një vezë, zonjë. Gruaja i thotë: – Po më dhe 6 vezë me 1 euro i marr, përndryshe po iki. Plaku...

Këpucët e Gandit

Tregohet se Gandi, një ditë e gjeti veten të detyruar të vrapojë për të zënë trenin, i cili sapo ishte nisur. Me tu kapur pas mbajtësve dhe me të vënë njërën këmbë në shkallë, atij i bie njëra kepucë...

A e ke parë qiellin këtë mëngjes?

Nga dritarja e tij nën sheshin e tregut mësuesi pa një prej nxënësve. Ishte Haikel duke ecur me shpejtësi, i zënë në punë deri në grykë… Mësuesi e thirri dhe e ftoi që të shkojë tek ai. -Haikel, a e ...

Pesha e rëndë e 100 gramëve kajmak

Në një fshat jetonte një njeri i varfër. Të vetmet të ardhura i vinin nga kajmaku që përgatiste gruaja e tij. Një mëngjes, fshatari mori kajmakun prej një kilogrami dhe e çoi në treg për ta shitur. N...