Niveli i ulët i krimit mbyll burgjet në Hollandë

Në vitin 2013, 19 burgje në Holandë u mbyllën për shkak se numri i të dënuarve kishte rënë në mënyrë drastike. Sipas The Telegraaf deri në fund të verës së këtij viti, planifikohet të mbyllen edhe pe...

Leeuwarden, qyteti i pazakontë me 225 emra

Sheshi historik Oldehoofsterkerkhof në Leeuwarden, kryeqyteti i krahinës së Friesland në Holandë, është një qytet i mrekullueshëm i çuditshëm dhe i pazakontë.   Një nga gjërat më të çuditshme ës...

Ndërtesa moderne që kujton të kaluarën historike

Një mini-kështjellë përgjatë bregdetit të Holandës u transformua në një pavijon spiral arti dhe kafene njëkohësisht, sipas projektit të kompanisë Emma Architecten. E klasifikuar si pjesë e trashëgimi...

Holanda prezanton ambulancën dron

Holanda ka prezantuar ambulancën e parë fluturuese. Bëhet fjalë për një pajisje të montuar te një dron i cili vjen nga qielli tek personat e goditur nga arresti kardiak. Pajisja është e përbërë nga f...

Holanda në 2025 vetëm me makina elektrike

  Prej vitit 2025, Holanda me shumë gjasë mund të jetë ndër të parat vende në Europë e cila do të ndalojë përdorimin e makinave me naftë apo benzinë në vend. Projektligji ka kaluar me pjesën më ...