Holanda prezanton ambulancën dron

Holanda ka prezantuar ambulancën e parë fluturuese. Bëhet fjalë për një pajisje të montuar te një dron i cili vjen nga qielli tek personat e goditur nga arresti kardiak.

Pajisja është e përbërë nga fibra karboni dhe elementë të tjerë të prodhuar në një printer 3D.

Deri më tani në treg ndodhet vetëm një e tillë. Ajo mund të transportojnë deri në 4 kg, fluturon 100 kilometra në orë dhe ka një kosto prej 17.600 euro.

 

 

Pin It