Pajisja që pengon vjedhjen nga kartat e kreditit

Janë të shumtë hakerat që vjedhin numrat e kartave të kreditit gjatë operacioneve online, të tjerë vjedhin direkt nga karta, kur klienti e përdor kartën në bankomat. Ndaj, një grup studentësh nga Uni...

Këto pajisje harxhojnë energji edhe kur janë fikur

  1.Një karikues i mbetur në prizë vazhdon të përdorë energji edhe kur nuk ka asnjë pajisje të lidhur me të. Megjithatë fuqia është minimale dhe nuk harxhon shumë. 2.Telekomanda vazhdon të punoj...

Holanda prezanton ambulancën dron

Holanda ka prezantuar ambulancën e parë fluturuese. Bëhet fjalë për një pajisje të montuar te një dron i cili vjen nga qielli tek personat e goditur nga arresti kardiak. Pajisja është e përbërë nga f...

Runctible, pajisja telefon i padëgjuar

  Runcible është një pajisje e re, shumë e ndryshme nga telefonat inteligjentë. Ajo ka formën e një rrethi dhe  sistemi i saj operativ mbështetet në Android. Runcible  është jashtë  aplikacionev...

Ora që kthen krahun tuaj në një ekran me prekje

Kërkuesit e Future Interfaces Group në Universitetin Carnegie Mellon kanë zbuluar një teknologji që kthen lëkurën në një ndijor prekjeje. “Pajisje të vogla që vishen-si orët inteligjente dhe bizhuter...

Pajisja me të cilën nuk do ju ndërpritet interneti

Jeni të fokusuar në ekranin e pajisjes tuaj duke parë filmin e preferuar kur figura ngec papritur. Do ju duhet të ristartoni router-in e wirless për të rikthyer gjithçka në normalitet. Por tani nuk d...