Risi: Facebook krijon hartën e katastrofave

  Facebook nuk ndalet me risitë që sjellë, së fundmi po fuqizon mjetet e saj të ndihmës në raste fatkeqësish natyrore duke krijuar hartën e katastrofave. Kjo hartë përdoret nga organizatat që duhet t...

Konfliktet dhe dhuna, rekord shpërnguljesh gjatë 2015

Shpërnguljet e njerëzve nga vendet e tyre si pasojë e konflikteve dhe dhunës vendosën rekord gjatë vitit 2015. Sipas të dhënave të Qendrës së Monitorimit të Zhvendosjeve të Brendshme (Internal Displa...