Vendi ku takohet fillimi dhe fundi!

“Një person pyeti një njeri të urtë : Si të dal nga rrethi vicioz i përditshmërisë së zbrazët ku nuk kam as dashuri dhe as lumturi? Njeriu i urtë i tha: Mund të dalësh vetëm në vendin ku takohet fill...

Si të ndalojmë së menduari negativisht ?

    Shpeshherë na rrethojnë mendimet negative, të cilat jo pak na mundojnë. Si mund të ndaloni së menduari për një situatë të caktuar? Studimet tregojnë se një mendje që  vazhdimisht përpunon informa...

Makineria që lexon mendimet tuaja

Shkencëtarët janë duke bërë hapa drejt leximit të mendimeve tuaja dhe vënien e tyre në një ekran për t’u parë nga të gjithë. Një ekip nga Universiteti i Oregonit ka ndërtuar një sistem që mund të lex...

Njihuni me robotin që lexon emocionet e njerëzve

  Pepper është roboti që mund të lexojë emocionet e njerëzve dhe që mund të bisedojë me ta. I gjatë afro 120 centimetër, duket si një fëmijë i vogël dhe është i aftë që të ndërveprojë në shumë f...

Si formohen deja vu-të në tru?!

Deja vu-në e përjetojnë nga 60-80% të personave. Origjina e saj ende nuk është plotësisht e qartë, sepse që ta studiosh në laborator është praktikisht e pamundur. Të tilla përjetime nuk ndodhin me te...