Si trokitet në derën e mikut të zemrës?

Njëherë një të ri e kishte marrë malli për shoqen e zemrës që kishte kohë pa e parë. Nuk duroi dot më dhe mori rrugët për ta takuar. Eci me ditë të tëra derisa arriti në derën e të dashurës së zemrës...

Nuk kam gjetur një mik më të mirë…

“Unë kam parë të gjithë llojet e miqve, por kurrë nuk kam gjetur një mik më të mirë se ruajtja e gjuhës. Kam parë të gjitha llojet e rrobave, por kurrë nuk kam gjetur rrobë më të mirë se njohja...