Vendet nordike drejt ‘zhdukjes’ së parasë

  Dita-ditës po shihet që të gjitha blerjet, shërbimet, pagesat po bëhen me një kartë krediti, duke e nxjerrë nga qarkullimi paratë letër. Suedia, brenda 5 viteve mund të mos përdorë më para kesh. Ma...

Udhëzimi, pagesat e reja për aftësinë e kufizuar

Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë ka nxjerrë një udhëzim të ri për masën e pensionit të personave me aftësi të kufizuar. Sipas këtij udhëzimi pagesa për këtë kategori ndryshon sipas moshes dh...

Punësimi i PAK, hiqet pagesa e aftësisë së kufizuar

Ministria e Mirëqenies Sociale në bashkëpunim me Bankën Botërore do të ndryshojë skemën e vlerësimit për personat me aftësi të kufizuara, të cilët përfitojnë pagesë. Tanimë vlerësimi për këta persona...

Apple Pay tashmë edhe në Mac

Një nga tiparet që është prezantuar në konferencën e madhe të Apple, WWDC është edhe shtesa Apple Pay, nëpërmjet të cilës bëhen pagesat online. Sistemi i pagesës në Apple do të ju lejojë të bëni page...