Rukola, bima që pastron dhe pasuron organizmin

Rukola është një bimë e cila ka veti të shumta ushqyese, në sajë të pranisë së kripërave minerale, mes tyre, magnezi, kalciumi, potasi, hekuri si dhe përmban vitaminat A, B dhe C. Mes vetive kryesore...

Rukola,lufton gripin dhe virozat

Gjatë dimrit, rukola lufton gripin dhe virozat. Rukola ka një sërë vetish antioksidante dhe antitumorale, falë përmbajtjes së Vitaminës C, hekurit, kaliumit, magnezit, kalciumit dhe fosoforit. Pasi k...

Sallatë me rukola dhe mjaltë

Një sallatë me rukola dhe me mjaltë, mund të jetë shoqëruese shumë e mirë për vaktet tuaja. Përveç vlerave ushqyese, përgatijes së shpejtë, shija e tyre kombinohet më së miri. Përbërësit: Gjysmë filx...