Rukola,lufton gripin dhe virozat

Rukola

Gjatë dimrit, rukola lufton gripin dhe virozat. Rukola ka një sërë vetish antioksidante dhe antitumorale, falë përmbajtjes së Vitaminës C, hekurit, kaliumit, magnezit, kalciumit dhe fosoforit.

Pasi keni ngrënë një vakt të bollshëm, rukola ndihmon funksionimin e aparatit tretës si dhe zbeh simptomat e ulçerës dhe gastritit. Krahas tjerave, luan rol të rëndësishëm për pastrimin e mëlçisë.

Kryesisht mund të përdoret në sallata të ndryshme, por edhe në pica dhe gatime karakteristike .

Pin It