Njerëzimi i ka ezauruar burimet natyrore

Global Footprint Network përllogarit çdo vit ditën e mbingarkesës së planetit, ose ditës së mbikonsumimit të Tokës. Sipas të dhënave të kësaj organizate kjo ditë po afron gjithnjë e më shumë. Më 1971...

Kufiri më i shkurtër në botë, vetëm 85 metra

Kufiri më i shkurtër në botë është ai që ndan Penon de Velez de la Gomera, Spanjë nga Maroku. Është vetëm 85 metra. Deri në vitin 1934 ishte një ishull, por një stuhi e fortë mbushi me rërë hapsirën ...

Sa drurë ka në tokë?

Ky studim ka përmirësuar dukshëm vlerësimet e mëhershme paushalle (që janë bërë në bazë të imazheve satelitore) kur mendohej se numri total i drurëve në planetin tonë ishte 400 miliardë , respektivis...

Një planet si toka, 39 vite dritë larg nesh

Për herë të parë shkencëtarët kanë zbuluar atmosferë në një planet jashtë sistemit tonë diellor i cili diellor është një afërsi të madhësisë së Tokës. Sipas një studimi të ri planeti Gliese 1132 ndod...

Vlorë, Prokuroria sekuestron tokën me dokumente fals

Prokuroria e Vlorës ka sekuestruar rreth 950 mijë metra katrorë tokë kullotë dhe pyll në zonën e fshatit Peshkëpi, pasi dyshohet se është përfituar me dokumente të falsifikuara. Gjykata e Vlorës i ci...

VISARE SHQIPTARE – NJOHËM FSHATIN E BUKUR TË NDROQIT

Këtë javë ‘’Visare Shqiptare’’ solli në studio historinë, jetën, vlerat dhe potencialet e fshatit të Ndroqit. Kishim të ftuar z. Besnik Rreshka, i cili na solli në 96.4 Mhz informacione dhe detaje të...

Kanionet me ngjyra në Egjipt

Në Egjipt në afërsi të qytetit Nuweiba, gjendet Kanioni me ngjyrë, një grykë e ngushtë që është quajtur me këtë emër për shkak të spektrit të gjerë të ngjyrave të shkëmbinjve. Kanioni është formuar n...