Si trokitet në derën e mikut të zemrës?

Njëherë një të ri e kishte marrë malli për shoqen e zemrës që kishte kohë pa e parë. Nuk duroi dot më dhe mori rrugët për ta takuar. Eci me ditë të tëra derisa arriti në derën e të dashurës së zemrës...

Shihe pak gjithësinë me tërë këto urtësi..

Oj zemër, po ç’është gjumi, çohu, eja këtyre netëve, Vështroji njëherë yjet e këtyre vetmitare netëve, Shihe pak gjithësinë me tërë këto urtësi, Gjeje Artistin e tyre mysafir atyre netëve…...

Të ndërtosh të ardhmen…

Vetëm ata që e kanë të mbushur zemrën me dashuri, do të jenë të aftë të ndërtojnë një botë të lumtur dhe të shkolluar në të ardhmen.

Njëshmëria e mendimeve me veprat…

“Faza e parë e sinqeritetit, është njëshmëria dhe përputhja e mendimeve me veprat.” “Mos lejoni që zemra juaj të kënaqet me lavdërimet e njerëzve dhe as të trishtohet prej kritikave...

Modesti të kesh në zemër!

“Nuk është prej modestisë që të hash bukë të tharë e as të veshësh rroba të vjetëruara. Modesti e vërtetë është që të kesh botën në dorën tënde e jo në zemrën tënde.” -Muhamed Abd el-Maks...

Jepe zemrën!

Folu butësisht njerëzve! Tregoje mirësinë në fytyrë, në sy, në buzëqeshjen tënde, në ngrohtësinë e buzëqeshjes tënde, gjithnjë të kesh buzëqeshje gazmore! Jep jo vetëm kujdesin, por edhe zemrën!...