#Thënie nga Edgar Allan Poe

Bukuria e çfarëdo lloji, në zhvillimin e saj suprem, pa ndryshim e prek shpirtin ndjeshëm deri në lot.

Në kritikë unë do të jem i guximshë dhe i ashpër, absolutisht si me mik dhe me armikun. Nga ky qëllimi asgjë nuk më zbraps.

Përvoja ka treguar, dhe një filozofi e vërtetë gjithmonë do të tregojë se një pjesë e madhe, ndoshta pjesa më e madhe e së vërtetës lind nga dukje të parëndësishme.

Pin It