Thënie nga John Lennon

7 tetori  1940 shënon lindjen e John Lennon, muzikant anglez i zhanrit rok, tekst-shkrues, autor, dhe aktivist paqe. Anëtarët themelues i The Beatles. Këto janë disa thënie kuptmplota të tij.

  1. Gjithë çfarë ju keni nevojë është dashuri.
  2. Jeta është çfarë ndodh teksa ti je i zënë duke bërë plane të tjera.
  3. Roli im në shoqëri, ose roli i çdo artisti dhe poeti, është që të përpiqet dhe të shprehë çfarë ai ndjen. Jo t’i tregojë popullit se çfarë të ndjejë. Jo si një predikues, jo si një lider, por si një reflektim i ne të gjithëve.
  4. E gjitha çfarë jemi duke thënë ne është t’i jepet paqes një shans.
Pin It