Vlera e madhe e bimës së “parëndësishme”

Purslane është bima që gjendet pothuajse të kopshtin e secilit prej nesh. Pavarësiht kësaj, ajo nuk ka marrë rëndësinë e merituar në kuzhinën tonë. Kjo deri më sot, pasi me të mësuar për dobitë e saj, me siguri do ta përfshini në menunë tuaj.

Kjo bimë është e pasur me vlera ushqyese, duke përfshirë vitaminat e shumta C, A, B, acide yndyrore omega-3, fibra, betalain si dhe shumë minerale të tilla si bakër, kalium, magnez, hekur, kalcium dhe mangan.
Kjo bimë ka përfitime të shumta shëndetësore, veçanërisht nëse përdoret për rastet e mëposhtme:

Përmirësimin e qarkullimit të gjakut
Bakri dhe hekuri janë shumë të rëndësishëm për funksionimin e duhur të sistemit të qarkullimit të gjakut që do të thotë se mund të konsumoni këtë bimë për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe rrjedhjen e gjakut.
Trakti gastrointestinal
Praktikuesit e mjekësisë tradicionale kineze kanë përdorur këtë bimë për trajtimin e çështjeve që ndihmojnë tretjen e ushqimit të tilla, si diarre dhe dizenteri. Acidi i limonit, dopamina, glukoza dhe alanine janë përbërësit organikë që gjenden në purslane që promovojnë shëndetin, ndihmon tretjen e ushqimit.
Zemër të shëndetshme
Ju mund të zvogëloni kolesterolin e keq, si dhe presionin e ulët të gjakut me ndihmën e kësaj bime që promovon shëndetin kardiovaskular.
Eshtra të forta
Ju mund të parandaloni osteoporozën dhe forconi kockat tuaja me këtë bimë që përmban hekur, kalcium, magnez dhe mangan.
Humbje në peshë
Purslane është e pasur në fibra, por me kalori të ulëta. Është e pasur me ushqyes që promovojnë parandalimin e dëshirës për ushqim dhe ju ngopin.

Pin It