3 mënyra të thjeshta si të përmisoni qarkullimin e gjakut

Sistemi-i-qarkullimit-të-gjakut

Qarkullimi i gjakut është një nga treguesit nëse jeni të prirur drejt disa sëmundjeve apo jo. Një nga faktorët është obeziteti dhe diabeti. Megjithatë, kjo mund të përmisohet më anë të disa mënyrave të thjeshta dhe praktike.

Ecni

Ecja është e mirë për shëndetin dhe në raste të sëmundjeve të zemrës ecja ka efekte tepër të mira. Ecja duke qënë se pompon më shumë gjak në zemër e përmirëson qarkullimin e gjakut.

Largoni stresin

Stresi nuk sjellë asnjë të mirë e sidomos për zemrën. Shmangia nga stresi nuk është e lehtë, ndaj duhet të bëni sa më shumë  përpjekje që ta lironi veten nga stresin. Një nga mënyrat e cclirimit të  stresit është  reflektimi, meditimi.

Uji

80 për qind e trupit është ujë, ndaj duhet ta mbani veten të hidratuar për të shmangur shumë probleme shëndetësore. Për më tepër kur është puna për sistemin qarkullues, konsumimi i ujit luan rol të rëndësishëm.

Kur keni mjaftueshëm ujë në trup, gjaku rrjedh më lehtë për gjatë trupit gjë e cila ndikon në qarkullim më të mirë të gjakut.

 

Pin It