8 këshilla të vlefshme sesi të kontrolloni peshën

 

Nga Blerina Bombaj, dietologe

Ushqimi është i nevojshëm e i dashur nga ne, por shpeshherë nuk dimë sesi të ushqehemi duke i shkaktuar vetes pasha të tepërta. Më vonë do të lexoni 8 këshilla të vlefshme.

1. Hani ngadalë dhe bluani ushqimin mirë.

2. Hani së bashku me dikë tjetër, bisedat ndihmojnë në uljen e procesit të të ngrënit.
3. Prisni ushqimin në copëza të vogla.
4. Mos bëni asgjë tjetër gjatë të ngrënit, si p.sh., te shihni televizor.
5. Relaksohuni dhe shijoni ushqimin.
6. Hani vetëm në oraret e përcaktuara për të ngrënë.
7. Hani vetëm deri sa te kënaqni stomakun, jo ta pëlcisni atë.
8. Shpërndajini kaloritë gjatë ditës, duke ngrënë më pak, por më shpesh.

 

Pin It