Babai i varfër dhe babai i pasur…

Babai i varfër:

“Shko në shkollë, merr nota të mira”.

“Siguro një punë që të jetë e sigurt”.

“Puno fort dhe kurse”.

“Paguaj huadhënësit në fillim”.

“Kurse para duke bërë pazar për ulje çmimi”.

“Mos bli diçka që nuk e përballon dot”.

“Investimi është me risk”.

“Shtëpia jote është një aset”.

“Të pasurit janë të babëzitur”.

“Paraja është një e keqe e domosdoshme”.

Babai i pasur:

“Bëhu njeri i ditur financiarisht”.

“Ndërto biznese”.

“Mos kurse, investo”.

“Lër paranë të punojë për ty”.

“Paguaj veten në fillim”.

“Fito para duke bërë investime të cilëve do u rritet vlera”.

“Pyet veten si mund ta përballosh”.

“Të mos investosh është me risk”.

“Shtëpia jote është një detyrim”.

“Të pasurit janë bujarë”. 

Pin It