Botëkuptimi plot urtësi i Mevlanës…

1. “Ajo që ti kërkon, po të kërkon ty”

2. “Detyra jote nuk është të kërkosh dashurinë, por të largosh gjithë kufijtë që keni ndërtuar drejt saj.”

3. “Mos u anko. Çdo gjë që keni humbur, vjen në një formë tjetër tek ju.”

4. “Dje isha i mençur dhe doja të ndryshoja botën. Sot jam përplot urtësi dhe do të ndryshoj vetën time.”

5. “Ti ke lindur me krahë, pse të zvarritesh përgjatë jetës?”

6. “Mos u kënaq me histori, se si gjërat kanë shkuar për të tjerët. Zbulojeni mitin tuaj.”

7. “Çdo gjë e bukur dhe e dashur është bërë për atë që e sheh.”

8. “Përse të mos jem i lumtur? Çdo pjesë e imja është duke lulëzuar.”

9. “Ngri fjalët, jo zërin. Shiu është ai që rrit lulet, jo vetëtima.”

10. “Dhimbjet që ke ndjerë janë lajmëtar, dëgjoj ata.”

11. “Zemra  jote është sa oqeani. Shko sa më poshtë për të gjetur veten.”

12. “Duhet të vazhdoni ta thyeni zemrën tuaj deri sa të hapet.”

Pin It