Bota sekrete e bibliotekave me pagesë

Reportazh Përpara se koleksionet e librave të hapeshin për publikun e gjerë dhe të administroheshin nga shteti në SHBA, ekzistonin bibliotekat me abonim, ku anëtarët duhet të paguanin shifra modeste ...

Rreziku brenda në shtëpi, vëzhgojini fëmijët tuaj

Shumë prindër kanë blerë kompjuterë si për interesin e tyre personal ashtu edhe për fëmijët madje në shumë raste kanë instaluar edhe internetin për ta përdorur vetë personalisht apo duke menduar se k...

80 vitet e kolosit të letrave shqipe

Shkrimtari ynë i madh Ismail Kadare sot feston 80 vjetorin. Vepra e tij është përkthyer në  45 gjuhë të huaja ndersa ka  1000 botime në  botë. Akademia e Shkencave i ka kërkuar zyrtarisht Komitetit t...

Biblioteka Këlliçi, një shtëllungë dijeje

Biblioteka Këlliçi apo Tabaku në Shkodër ishte e pasur sidomos në libra në gjuhët e Lindjes në fillim të shekullit të 19-të. 150 vjet më parë ajo kishte mbi 3000 libra të dijeve të ndryshme dhe shumë...