Umberto Eko, njeriu që dinte gjithçka

Letërsi Shkrimtari i njohur italian jetoi i ndarë mes botës akademike dhe asaj letrare, ndërsa u përpoq të krijonte një ndërthurje tërheqëse të të dyjave, pavarësisht kritikave. Ai shiti miliona kopj...

Ndahet nga jeta shkrimtari i njohur Umberto Eco

Bota humbet një nga shkrimtarët dhe filozofët më të rëndësishëm bashkëkohorë. Umberto Eco, semiotikan, profesor universitar dhe ekspert i medies, i njohur për lexuesin ndërkombëtar me romanin “Emri i...

Bota sekrete e bibliotekave me pagesë

Reportazh Përpara se koleksionet e librave të hapeshin për publikun e gjerë dhe të administroheshin nga shteti në SHBA, ekzistonin bibliotekat me abonim, ku anëtarët duhet të paguanin shifra modeste ...

Rreziku brenda në shtëpi, vëzhgojini fëmijët tuaj

Shumë prindër kanë blerë kompjuterë si për interesin e tyre personal ashtu edhe për fëmijët madje në shumë raste kanë instaluar edhe internetin për ta përdorur vetë personalisht apo duke menduar se k...