Dhembshuri nëne…

Kur shohim këtë foto, mendja na shkon tek një luaneshë që sapo ka kapur prenë e saj, por në fakt nuk është kështu.

Kjo luaneshë e hidhëruar sapo ka gjetur një këlysh antilope.

Të vegjëlit e saj të porsalindur u vranë nga një tjetër luan, por ajo ka mbushur boshllëkun me një këlysh antilope.

Luanesha kujdeset për të voglin sikur të ishte i saji dhe e mbron nga kafshët e tjera grabitqare.

Sjellja e kësaj luaneshe u fotografua nga Gordon Donovan në Parkun Kombëtar Etosha të Namibisë.

Pin It