Dielli, ilaçi i mbipeshës dhe diabetit

Rrezet e diellit janë burim i mirë për një jetë të shëndetshme e plot rezistencë. Së fundmi, kërkimet kanë treguar se ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet ndihmon në uljen e peshës trupore dhe ngadalëson zhvillimin e obezivitetit dhe dy tipeve të diabetit.

Oksid nitrik, i cili është lëshuar nga lëkura pas ekspozimit ndaj diellit, luan një rol të rëndësishëm në metabolizmin, kanë gjetur ata.

Hulumtuesit në universitetet Edinburg dhe Southampton, kanë gjetur këto përfundime pas eksperimenteve në minj duke dhënë këshilla të reja shëndetësore në lidhje me mënyrën se si duhet trajtuar ekspozimini në diell.

“Ne duhet të kujtojmë se kanceri i lëkurës nuk është sëmundje e vetmja që mund të na vrasi dhe ndoshta duhet të balancojmë këshillat tona për ekspozimin ndaj diellit.”-ka thënë Dr Richard.

 

 

Pin It