Dyqani i pazakontë, i varur në mes të një shkëmbi

Përkujdesja për nevojat e alpinistëve në Parkun Kombëtar Gjeologjik Shiniuzhai të Kinës, është shoqëruar edhe me ngritjen e një dyqani për të shitur ujë dhe ushqime të lehta.

I quajtur si dyqani më i papërshtatshëm në botë, dyqani është i varur në mes të një shkëmbi të ndjeshëm në Pingjiang County më shumë se 100 metra mbi tokë.

“Kur isha atje, kjo ishte pjesa më e vështirë për t’u ngjitur. Dyqani i komoditetit siguron energji shtesë si dhe ujë. Kam më shumë energji për të shkuar në krye”, tha alpinisti Yuangui Hu për agjencinë video të Ruptly.

Një strukturë e zhveshur dhe e derdhur, dyqani është i pajisur mjaftueshëm për të ofruar ndihmë shumë të nevojshme për qindra vizitorë që vijnë në Provincën Hunan për të vizituar tre atraksionet kryesore turistike, Miles Cliff, Hundred Miles Danxia dhe Ura më e lartë në botë prej xhami.

Pin It