Ishulli më i vogël në botë, me një shtëpi dhe një pemë

Ishulli më i vogël në botë i banuar është quajtur “Just Room Enough Island”. Ky ishull ka mjaft hapësirë për një shtëpi dhe një pemë.

Ishulli është një nga 1,864 ishuj të vendosur në lumin St. Lawrence, që ndan Nju Jorkun nga Ontario. Conde Nast Traveler thotë se ishulli është pjesë e arkipelagut të mijëra ishujve.

Kjo tokë u ble në vitin 1950 nga një familje e njohur si Sizelands. Familja mbolli një pemë dhe ndërtoi një vilë që mori gati çdo metër katror të tokës së disponueshme. Familja kishte për qëllim që ishulli të ishte një pushim i vogël në fundjavë, por ajo mori tjetër vëmendje nga turistët.

Ishulli ka masën rreth 3.300 metra katrore dhe është e madhe për t’u përshtatur në një fushë tenisi.

Pin It