Izamal, qyteti i verdhë magjik i Meksikës

 

Izamal, qyteti i verdhë është një nga qytetet koloniale meksikane dhe botërisht njihet si një qytet magjik, pasi ka histori, bukuri dhe legjendë.

Izamal është një qytet mjaft tërheqës me ndërtesat e saj me ngjyrë të verdhë të artë. Sot është një sit arkeologjik me katër piramida të mëdha që dominojnë qëndrën e qytetit.

Ai njihet dhe si “Ciudad de las Tres Culturas” (Qyteti i tre kulturave), ku takohen tre civilizime që kanë jetuar në gadishullin e Jukatanit, maja, ku janë ende të dukshme disa mbetje arkitektonike, spanjollët, që jetuan gjatë kohës së kolonizimit dhe lanë arkitekturën e tyre të tipit kolonial dhe meksikanët që jetojnë aktualisht.

Pin It