Kalendari historik: 10 mars

 

10 Marsi është dita e 69 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 296 ditë.

1849 – Abraham Linkoln aplikon për patentë; ai kishte shpikur një pajisje për ngritjen anijeve mbi ujë në raste riparimi. Më 22 maj 1849, Linkolni mori patentën me numër 6469, duke u bërë i vetmi president amerikan me patentë për një shpikje. Modeli i pajisjes ndodhet i ekspozuar në Institutin Smithsonian në Uashington.

1971 – Senati amerikan miraton uljen e moshës së votimit në 18 vjeç.

2010 Një tërmet prej 5.2 shkallësh godet teritorin e Kosovës me epiqender në jugperëndim të Istogut.Dridhja që shkaktoi vetëm dëme materiale u ndie deri në kryeqytetin e Bullgarisë

Lindje

1958 – Sharon Stone, aktore amerikane

1940 – Chuck Norris, aktor amerikan

Vdekje

2001 – Fatmir Haxhiu, piktor shqiptar

2003 – Abas Ermenji, politikan dhe historian shqiptar (l. 1913)

 

Pin It