Kalendari historik: 19 Shtator

 

19 Shtatori është dita e 262-të e kalendarit gregorian (dita e 263-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 103 ditë.

Ngjarje
335 – Dalmatius merr titullin Cezar nga xhaxhai i tij Constantine I.
1944 – Lufta e Bajramit.- në Luginën e Prshevës në mbrojtjen e trojeve shqiptare.
1957 – Testimi i parë i bombës atomike nën tokë nga ShBA-të.

Lindje

1911 – William Golding, shkrimtar britanik, nobelist
1970 – Yuka Imai dubluese japoneze
1974 – Jimmy Fallon, komedian, moderator dhe aktor amerikan
Vdekje

1710 – Ole Rømer, astronom danez
1881 – James A. Garfield, politikan dhe kryetar amerikan
1943 – Safet Butka, profesor, publicist dhe nacionalist shqiptar si veprimtar i Ballit Kombëtar.

 

Pin It