Jemi mësuar që luleve t’ju ndjejmë aromën e këndshme e t’i përdorim si dekor, por ekzistojnë disa lule me të cilat mund të ushqehemi.
Ato përmbajnë shumë benefite natyrale të cilat i ndihmojnë shumë organizmit tuaj.
Ja disa prej tyre:
Luledielli
Përveç farat e lulediellit, edhe lulet janë të mira. Torta me portokall dhe lule të lulediellit ka shije shumë të mirë.
Lulet e Livandës
Konsumimi i luleve të livandës sjellë shumë përfitime, ju mund ta përdorni këtë lule për të krijuar ëmbëlsirë të shëndetshme.
Trëndafilat
Trëndafilat përveç dekorit mund të përdoren edhe për të krijuar lëngje dhe ushqime të shijshme sidomos ëmbëlsira pranverore.
Lulja Primarosa
Edhe nga kjo recetë mund të krijoni ushqime të shumëllojshme.
Margaritat dhe krizantemat
Japin ndjesinë e freskisë tek ushqimet, si të një lëndine.
Lule borziloku
Është një dekor ideal për sallata dhe supa.