Keni dëgjuar për lulet që mund t’i hani?

Jemi mësuar që luleve t’ju ndjejmë aromën e këndshme e t’i përdorim si dekor, por ekzistojnë disa lule me të cilat mund të ushqehemi.

Ato përmbajnë shumë benefite natyrale të cilat i ndihmojnë shumë organizmit tuaj.

Ja disa prej tyre:

Luledielli

Përveç farat e lulediellit, edhe lulet janë të mira. Torta me portokall dhe lule të lulediellit ka shije shumë të mirë.

Lulet e Livandës

Konsumimi i luleve të livandës sjellë shumë përfitime, ju mund ta përdorni këtë lule për të krijuar ëmbëlsirë të shëndetshme.

Trëndafilat

Trëndafilat përveç dekorit mund të përdoren edhe për të krijuar lëngje dhe ushqime të shijshme sidomos ëmbëlsira pranverore.

Lulja Primarosa

Edhe nga kjo recetë mund të krijoni ushqime të shumëllojshme.

Margaritat dhe krizantemat

Japin ndjesinë e freskisë tek ushqimet, si të një lëndine.

Lule borziloku

Është një dekor ideal për sallata dhe supa.

Pin It