Kodrat e e çokollatës në Filipine

Kodrat e e Çokollatës në Filipine nuk janë vërtet prej çokollate, por duken si të ngrënshme. Ky emër vjen nga bari në ngjyrë kafe që i mbulon kodrat gjatë stinës së thatë. Ndërsa në stinët e tjera janë po aq jeshile sa pjesa e pyllit që i rrethon. Janë rreth  1,268 kodra, një formacioni i pazakonte gjeologjik që befasuar gjeologët për shumë dekada.

Të shpërndara në një sipërfaqe prej 50 kilometrash katrorë kodrat e mrekullueshme janë monumenti i tretë gjeologjik më i rëndësishëm në Filipine, pas 100 ishujve dhe vullkanit Taal, vullkani më i vogël aktiv në botë.

Në pjesën ku fillon peizazhi kodrinor gjenden dy vendpushime turistike, kompleksi Kodrat prej çokollate dhe Maja Sagbayan, nga ku pamjet natyrore janë mahnitëse.

Pin It