Kur Mevludi kthehet në traditë – Ferit Lika

 

Në rrugëtimin e tij të gjatë mes peripecish, pengesash e kritikash, “Mevludi” trokiti në shtëpinë e çdo shqiptari, duke u kthyer në një traditë të bukur që trashëgohet brez pas brezi. Qoftë si vepër letrare, qoftë si ceremoni festive ai i mbijetoi dhe iu përshtat çdo sistemi, duke gjalluar ndër shqiptarët, lajtmotivi i të cilit është zgjimi e përforcimi i shpirtit islam, i besimit të përtej qiejve.

Pin It