LIBRI DHE KULTURA – Johan V. Gëte dhe komunikime me kulturat orientale

Në emisionin “Libri dhe Kultura”, do të flasim “për shkrimtarin gjerman Johan V. Gëte dhe për rolin që ka luajtura ai në vendosjen e komunikimit mes kulturave orientale dhe atyre perëndimore në përgjithësi dhe të letërsive respektive në veçanti.” Gjithashtu do të shohim edhe qëndrimet që ka mbajtur Gëte ndaj çështjeve të tilla si hyjnia, profetësia, religjioni, tekstet e shenjta dhe misticizmi.

I ftuar do të jetë Z. Edvin Cami, pedagog në Universitetin “Aleksandër Moisiu”, Durrës.

https://soundcloud.com/spektrum-group/libri-dhe-kultura-johan-v-gete-dhe-komunikime-me-kulturat-orientale

Pin It