‘Lumë’ gaforresh në oqeanin Indian, pamje unike!

Një pamje unike është shfaqur në plazhet e oqeanit indian. Miliona gaforre të kuqe kanë pushtuar plazhet, gaforret janë aq të shumta në numër sa mund të shihen edhe në Google Earth dhe duket si një lumë gjaku që lëviz ngadalë nëpër ishullin e largët në Oqeanin Indian.

Migrimi fillon në fillim të sezonit të lagësht në tetor ose nëntor, kur gaforret femra vënë vezët e tyre në breg dhe fillojnë udhëtimin e tyre të kthimit derisa vezët futen në ujë si larva.

Krijesat e vogla i shëndrruan plazhet e kuq derisa të lidheshin me të rriturit.

Katër vjet më vonë gaforret janë të gatshëm të bëjnë migrimin e tyre në plazh për t’u bashkuar dhe për të filluar ciklin e jetës nga e para.

Pin It