Mjekësi: Shmangni teknologjinë ndërsa jeni duke ngënë

dining-distracted-380x290

Ekspertët e shëndetësisë deklarojnë se ngrënia e ushqimit para televizorit ose në kohën që mban telefonin celular në dorë ndikon negativisht në shëndet dhe peshë.

Personat që e bëjnë këtë gjë kanë tendencë të shëndoshen më shumë. Ekspertët thonë se kur sheh televizor, apo kur jeni në internet nëpërmjet celularit humb përqendrimin nga e ngrëna dhe truri jonë nuk e regjistron këtë fakt. Kjo bën që pas drekës apo darkës të hamë sërish diçka të lehtë. Ngrënia jashtë vakteve shkakton mbipeshë. Për eksperiment u morën 39 persona me shëndet normal dhe rezultati ishte bindës.

Përdorimi i mjeteve teknologjike që na kërkojnë përqendrim gjatë ngrënies ka një efekt negativ në oreksin tonë.

Pin It