Nëndetësja që udhëton me shpejtësinë e zërit

1-1487-620x330

Marina amerikane është duke projektuar një nëndetëse të re që do të mund të udhëtojë me shpejtësinë e zërit. Kjo do të thotë se anija do të ecë me 343 metra për sekondë, shpejtësi më e lartë e automjeteve rrugore.

Aktualisht, nëndetëse kur udhëtojnë krijojnë flluska ajri në ujë që duket në sipërfaqen e oqeanit dhe synimi është që të eliminohet flluska të tilla, duke e bërë  të padukshëm udhëtimin e tyre.

Një “supercavitation” do të mund të eliminojë flluskat e ajrit, duke i lejuar nëndetëses që të lëvizë më shpejtë.

“Në thelb supercavitation është përdorur për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme fërkimin dhe për të rritur shpejtësinë e trupave në ujë“, thotë Grant M. Skidmore, inxhinier pranë Penn State

Pin It