Një balenë plastike për t’i thënë ndal plastikës

Belgjika ka ndërtuar një balenë me mbetje plastike të ricikluara  për t’i thënë “ndal” ndotjes së deteve.

Balena 11 metra e gjatë është e përbërë tërësisht nga plastika e mbledhur në Oqeanin Atlantik dhe Oqeanin Paqësor.

Skulptura u ndërtua në Bryzh të Belgjikës për të rritur ndërgjegjësimin mbi çështjen e ndotjes detare.

Deri në 4 500 kg mbeturina janë përdorur për të ndërtuar “monumentin”.

 

Pin It